Hondenbeet

 

Letselschade door een hondenbeet komt veel voor. Ook in onze praktijk behandelen wij verschillende dossiers waarbij sprake is van letselschade na een hondenbeet. Een bijkomend probleem bij dit type letsel is, dat het letsel na een hondenbeet vaak moeizaam en slecht geneest. Vaak is er sprake van infectie waardoor littekens gaan ontsteken. Ook zijn de verwondingen meestal op plaatsen waar de littekens goed zichtbaar zijn. Denk hierbij aan littekens in het gezicht, op handen, armen en benen. e-Letsel kan de letselschade die u oploopt door een hondenbeet voor u gratis claimen bij de aansprakelijke partij.

Let op: er moet wel altijd iemand aansprakelijk zijn voor het veroorzaken van het letsel bij een hondenbeet voordat het tot een schadevergoeding kan komen. Meestal is dit de eigenaar van de hond die aansprakelijk is. Daarnaast is het fijn voor het slachtoffer als de eigenaar van de hond ook verzekerd is tegen aansprakelijkheid. Als dat namelijk niet zo is, moet de eigenaar zelf uit eigen zak de schadevergoeding betalen als er aansprakelijkheid is.

Aansprakelijkheid bij een hondenbeet of andere letselschade door dieren is een zogenaamde risicoaansprakelijkheid. Dat houdt in dat de eigenaar/bezitter van een hond toch aansprakelijk is, ook al heeft hij geen schuld. Louter het feit dat de hond zijn eigendom is of door hem als eigendom wordt gehouden, maakt hem aansprakelijk voor de letselschade.

 

  • Specialistisch
  • Onafhankelijk
  • Volledig Kosteloos
  • Persoonlijke aandacht
  • Contact binnen een werkdag