Schouderletsel

 

Schouderletsel is een veelvoorkomend letsel dat voornamelijk ontstaat door sport gerelateerde activiteiten. Bij sporten die in Nederland veel worden beoefend, zoals tennis, volleybal of vechtsporten worden de schouders veel belast. Deze letsels kunnen vervolgens enorm veel hinder veroorzaken bij niet alleen deze activiteiten, maar ook bij tillen of werk gerelateerde bezigheden. Schouderletsel kan tevens voorkomen na een ongeval. Vaak gaat schouderletsel gepaard met rug- of nekletsel in deze situaties.

Symptomen

De meest voorkomende klacht bij schouderletsel is instabiliteit. Je arm zit voornamelijk vast aan je schouderkom aan de hand van spierweefsel om je arm flexibel te houden. Instabiliteit in de schouder betekent dat spieren, pezen of ligamenten niet meer optimaal zijn en daardoor de arm niet voldoende flexibel kunnen houden. Tevens is het mogelijk dat u last heeft van een gebroken sleutelbeen of schouderblad of is het mogelijk dat door een abrupte beweging uw schouder uit de kom is geraakt en teruggezet moet worden.

Behandeling

Omdat de schouder het meest bewegende gewricht is van uw hele lichaam is een behandeling lastig. Uw schouder heeft immers rust nodig om van het letsel te herstellen. Dit zal vaak betekenen dat u uw schouder niet, tot beperkt mag bewegen om het herstel goed te laten verlopen. Vaak wordt bij schouderletsel fysiotherapie aangeraden, om zo de flexibiliteit van uw schouder na letsel te bevorderen. Soms gaat dit ook gepaard met een schouderbrace. Bij zwaarder letsel zal fysiotherapie niet helpen en zal er een medische ingreep in de vorm van een operatie worden aangeraden. Hierna zal u doorverwezen worden naar de fysiotherapeut om daar te revalideren, zodat uw schouder weer flexibel wordt.

Schadevergoeding

Indien iemand anders aansprakelijk is voor uw schouderletsel, bijvoorbeeld door een ongeval, dan heeft u meestal recht op een vergoeding. Deze vergoeding wordt dan door de verzekering van verantwoordelijke partij vergoed.  E-letsel kan u daarbij kosteloos helpen, zodat u zich kunt focussen op herstel. Neem voor meer informatie contact op met ons kantoor om mogelijkheden te bespreken.

  • Specialistisch
  • Onafhankelijk
  • Volledig Kosteloos
  • Persoonlijke aandacht
  • Contact binnen een werkdag