Door op “ok” te klikken gaat u akkoord met het gebruik van “Google Analytics” op deze website Ok
Menu Menu
Meld schade

We helpen je graag met het verhalen van je schade.
Maak je keuze hieronder

Bel ons! 010 307 6752
Of mail ons! info@e-letsel.nl
Europalaan 40,
3526 KS Utrecht
Gegevens

Laat hier jouw contactgegevens achter

Beschrijf de situatie
Bedankt!

We nemen binnen 24 uur contact op

ok

Schade bij een ongeval, wat is verhaalbaar?

Er zijn verschillende soorten rugletsel. Zo bestaat licht letsel aan de rug, maar ook zwaarder letsel aan de rug. Door een ongeval kan je namelijk last krijgen van je spieren in je rug. De spieren kunnen door een verkeerde beweging of onverwachte klap oprekken en hierdoor ontstaan pijnklachten en beperkingen. Deze klachten zijn samen met nekklachten veel voorkomend en hoewel ze u in ernstige mate kunnen beperken, zijn deze klachten vaak te verhelpen door behandelingen bij een fysiotherapeut. Ook kunt u slachtoffer zijn van ernstig rugletsel. U kunt uw rug of ruggengraat breken of u kunt schade oplopen aan de zenuwen. Ernstig rugletsel kan grote gevolgen hebben op uw leven.

Materiële schade bij een ongeval

De schade aan uw fiets en het opgelopen letsel vallen onder de categorie materiële schade. Dit betekent simpelweg schade aan fysieke voorwerpen of aan het lichaam. Alles waar zichtbaar schade aan is valt onder materiële schade.

Voertuigschade

De fiets zelf valt ook nog onder een categorie in materiële schade, namelijk de voertuigschade. Auto’s, fietsen, scooters en brommers vallen hier allemaal onder. Deze schade wordt vergoed op een vaste manier. Allereerst wordt er een expert ingeschakeld om naar het voertuig te komen kijken. Deze expert stelt de schade vast op een bepaald bedrag. Dit vastgestelde bedrag wordt vervolgens uitgekeerd aan de eigenaar van het voertuig waarna hij hem kan laten maken.

Letselschade

Naast voertuigschade valt ook letselschade onder materiële schade. Letselschade is alle schade bij een die een persoon oploopt naar aanleiding van bijvoorbeeld een ongeval in het verkeer, een medische fout of een bedrijfsongeval. Deze hoogte van deze schade is afhankelijk van het opgelopen letsel. U zult bij een gebroken arm meer vergoed krijgen dan wanneer u na een val enkel een paar schrammen heeft opgelopen. Wel is het bijna altijd mogelijk om een vergoeding te krijgen voor letsel, hoe klein dit letsel dan ook mag zijn. Geef daarom altijd duidelijk uw klachten aan.

Immateriële schade bij een ongeval

Immateriële schade is alle schade die niet tastbaar is. Een goed voorbeeld is de pijn die iemand lijdt nadat hij bij een ongeval betrokken is geweest. De pijn is niet zichtbaar, niemand voelt de pijn behalve degene die pijn heeft maar toch is het iets wat diegene niet had gehad als hij niet bij een ongeval betrokken was geraakt. Omdat de pijn een direct gevolg is van het ongeval is een compensatie gerechtvaardigd. De vergoeding hiervoor wordt ook wel smartengeld genoemd.

Vraag altijd een expert

Hierboven staan enkele voorbeelden van schade die gecompenseerd wordt indien u deze schade lijdt door een derde. Er zijn echter nog veel meer mogelijke vergoedingen beschikbaar. Vaak willen mensen bij een licht ongeval alleen de schade aan hun voertuig vergoed hebben, wat zonde is. Het is vaak mogelijk om meer vergoed te krijgen indien u deze schade verhaalt middels een expert. e-Letsel is een expert op dit gebied en is bovendien kosteloos voor de cliënten. Neem vrijblijvend advies op met ons kantoor voor meer vragen met betrekking tot letsel of om een afspraak te maken voor hulp bij het verhalen van letselschade.

Heb je vragen?
We helpen je graag verder

a design by ttwwoo Copyright e-letsel.nl | 2025