Nekletsel

 

Een van de meest voorkomende soorten letsel is nekletsel. Nekklachten kunnen op verschillende manieren ontstaan. Het kan zijn dat u een auto-ongeluk heeft gehad of dat u slachtoffer bent van een bedrijfsongeval. In de meeste gevallen ontstaat nekletsel door een abrupte beweging van het hoofd. Dit doet gauw denken aan een whiplash. Bij een whiplash is er wel vaak meer aan de hand dan nekletsel, want het hoofd en de rug hebben ook flink wat te verduren.

Nekklachten kunnen zich uiten in het vastzitten van de spieren, pijnlijke nekgewrichten, pijnklachten aan de pezen of stekende pijn door schade aan de nekspieren. De meeste nekklachten verspreiden zich ook verder dan alleen de nek. Door de pijnprikkels in de nek kan men ook last gaan krijgen van de schouders, rug en hoofdpijn. Het is belangrijk zo snel mogelijk een afspraak te maken bij de huisarts. Op deze manier kan er worden gekeken wat de klachten veroorzaakt en kunnen toekomstige klachten worden voorkomen door bijvoorbeeld een behandeling bij een specialist.

Heeft iemand anders bij u deze schade aan uw nek toegebracht? Dan zal u in de meeste gevallen recht hebben op een letselschadevergoeding. Neem contact op met ons kantoor om te kijken welke mogelijkheden er zijn.

  • Specialistisch
  • Onafhankelijk
  • Volledig Kosteloos
  • Persoonlijke aandacht
  • Contact binnen een werkdag