Litteken

 

Een litteken kan worden veroorzaakt door een ongeval of operatie. Het is het natuurlijke genezingsproces van de huid. Hoe meer de huid beschadigd is, hoe langer het duurt voordat het genezen is. Er bestaat een grote kans dat een litteken blijvend zichtbaar blijft. Een litteken is vaak niet prettig om te zien, maar er bestaat ook de kans dat een litteken pijnlijk is, jeukt of verkleurt. Een litteken heeft vaak een negatieve invloed op iemands zelfvertrouwen en is dan onderdeel van zowel lichamelijke als psychische schade. Tevens bestaan er inwendige littekens, dit littekenweefsel kan in de meeste gevallen geen kwaad. Toch bestaat er de kans dat littekenweefsel een negatief effect heeft op het herstel of het weefsel kan gaan irriteren of zelfs pijn doen. Inwendig littekenweefsel ontstaat vaak na een operatie en is in de meeste gevallen een normaal verschijnsel.

Een litteken kan voor slachtoffers ernstige gevolgen hebben. De meeste voorkomende schade is psychische schade door een litteken. Een litteken zit op een zichtbare plek en heeft een negatieve invloed op het zelfvertrouwen. In de meeste gevallen is een litteken onderdeel van de immateriƫle schade en heeft men recht op een schadevergoeding. Deze vergoeding zal worden bepaald aan de hand van smartengeld. Hoe hoog een vergoeding voor het litteken is, hangt af van het soort litteken en op welke plaats deze zich bevindt.

Bent u slachtoffer van een ongeval of medische fout en is er een litteken ontstaan? Dan zijn vaak de kosten te verhalen op de verantwoordelijke partij. Neem dan contact op met ons kantoor om eventuele mogelijkheden te bespreken.

  • Specialistisch
  • Onafhankelijk
  • Volledig Kosteloos
  • Persoonlijke aandacht
  • Contact binnen een werkdag