Whiplash

 

Een van de meest voorkomende klachten na een verkeersongeval is een whiplash. Rust en een behandeling bij de fysiotherapeut is nodig om te herstellen. U kunt zich voorstellen dat een whiplash behoorlijke impact kan hebben op uw leven, ook financieel. Een letselschadevergoeding kan de kosten door een whiplash opvangen en de financiële zorg wegnemen.

Wat is een whiplash

Bij een aanrijding beweegt uw nek plotseling hard naar achteren, naar voren of zijwaarts, waardoor u uw nekspier verrekt. Door de abrupte beweging raken uw spieren overbelast en zorgt voor veel klachten. Er is dan sprake van een verscheuring in het spierweefsel en u kunt hier lange tijd klachten van hebben. In de meeste gevallen komen de klachten pas na enkele dagen opspelen. De meeste mensen hebben last van een pijnlijke stijve nek, maar ook andere symptomen kunnen duiden op een whiplash o.a.:

 • Hoofdpijn;
 • Onderrugklachten;
 • Vermoeidheid;
 • Duizeligheid;
 • Concentratieproblemen;
 • Overgevoeligheid voor licht en geluid.

De meeste mensen herstellen binnen 6 weken van een whiplash. Volg de adviezen van uw huisarts en medisch specialisten zorgvuldig op. Volg de medische behandelingen die u worden voorgeschreven. Concentreer uzelf volledig op medisch herstel. Neem uw rust. Het is aan te raden de nek zo veel mogelijk in beweging te houden en niet te veel in één houding te laten rusten.

Gevolgen van een whiplash

Als gevolg van een whiplash kunnen er soms chronische pijnklachten ontstaan die u belemmeren in uw dagelijkse werkzaamheden. Mede omdat het verloop van een whiplash onvoorspelbaar is, is het belangrijk de klachten zo snel mogelijk te laten nakijken door uw huisarts. Indien uw klachten niet verminderen raden wij u aan de klachten nauwlettend in de gaten te houden samen met uw huisarts. Het is van belang een whiplash in een zo vroeg mogelijk stadium vast te laten stellen.

Door de whiplashklachten is het soms noodzakelijk minder werkzaam te zijn bij uw werkgever. Op langer termijn kan een whiplash ervoor zorgen dat u gedeeltelijk arbeidsongeschikt raakt, waardoor er sprake kan zijn van inkomstenderving.

Bent u slachtoffer van een ongeval en denkt u een whiplash te hebben opgelopen of er is een whiplash vastgesteld, dan helpt een deskundige het in kaart brengen van uw schade en het starten van een verhaalactie.

Dienstverlening voor u

Wij zijn een onafhankelijk letselschadebureau die voor u door het vuur gaat. Wij werken namelijk niet voor een verzekeringsmaatschappij en zullen alleen handelen in uw belang. Het houdt dan ook niet op bij het juridisch bijstaan, maar wij helpen u zoveel mogelijk uw leven weer op te pakken. U staat er met ons namelijk niet alleen voor!

Letselschade opgelopen door een bedrijfsongeval? Wij helpen u graag bij het verhalen van uw schade. Onze specialisten zorgen ervoor dat u krijgt waar u recht op heeft. Neemt contact op via het telefoonnummer 010 307 67 52 of ons online-contactformulier.

 • Specialistisch
 • Onafhankelijk
 • Volledig Kosteloos
 • Persoonlijke aandacht
 • Contact binnen een werkdag